Koduõppe suvepäevad toimuvad 26.-27. juuli 2008 Tartumaal Kambja vallas Pangodi külas Pangodi järve ääres Unipiha Algkoolis. Sel aastal keskendume Eesti oma kogemusele ja oleme planeerinud rohkelt aega vabas vormis vestlemiseks ja küsimusteks. Kuna kaks aastat on juba toimunud koduõppe konverents ja nendel osalejad on suures osas samad inimesed olnud, siis seekord on kokkusaamine suunatud eelkõige inimestele, kes on juba koduõppe võimalikkusest ja positiivsusest teadlikud. Loomulikult on oodatud ka koduõppehuvilised, kes ei ole varem konverentsidel käinud.  Nagu  eelmistel aastatel, on  ka seekord  tegemist vanema soovil koduõppega, kuigi ka tervislikel põhjustel koduõppel olevate laste vanemad on oodatud.

NB! Kuna seekord on osalejate arv vastavalt koha mahutavusele piiratud ja töötubade korraldajatel on vaja eelnevalt teada osalejate arvu, palume registreeruda hiljemalt 30. juuniks. Samaks ajaks palume kanda osalustasu MTÜ Eesti Koduõppe Keskus arveldusarvele Hansapangas 221035885493.

Registreerumine ja info aadressil ivooglaid @ hotmail.com

 

Ligikaudne ajakava

Laupäev, 26. juuli

10 - 12 saabumine
12 - 13.30 (14) tutvumisring
13.30 (14) - 15 uus koduõppe kord. Katre Luhamaa
Sügisest 2008 hakkab kehtima uus koduõppe kord. Sellega saab tutvuda aadressil https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12903204 Vaatame uuele korrale juristi pilguga ja arutame, mida uus kord koduõppepere jaoks tähendab.

15 – 16 lõuna

16 – 17 individuaalse õppekava koostamise alused. Ingrid Vooglaid. Uue koduõppe korra järgi on vaja koduõppel olevale lapsele koostada individuaalne õppekava. Mis asi see on ja kuidas seda teha, sellest räägimegi. Jätkub pühapäeval.  Materjalid saadetakse osalejatele enne suvepäevi.
17 – 17.30 Kärt Villemson räägib oma bakalaureusetööst "Õpilaste tõlgendused suhetele õpetajatega."

17.30 - 18 tantsimine ja ringmängud Eva Kouhiajuhendamisel

18 – uneni koduõppekogemuste vestlusring. Koduõppevanemad on valmis vastama küsimustele. 

19 paiku võiks juba grillida ka

Kandle õppimine jääb ära kuna Margit Kuhi ei saa tulla.

Pühapäev, 27. juuli

hommikune suplus või jalutuskäik, võibolla keegi organiseerib võimlemisgrupi vms   

9-9.30 hommikusöök
9.30 - 11.30 individuaalse õppekava koostamine. Igaüks saab alustada individuaalse õppekava koostamist kas oma lapsele või kujutletavale lapsele ja erinevaid kasvukeskkondi arvestades. Seda võib teha nii gruppides kui üksi.
11.30 - 13.30 maalimine täiskasvanutele ja suurematele lastele Tartu Waldorfkooli õpetaja Anne Roosvaldi juhendamisel. Waldorfmaalimine õnnestub kõigil:)   
 9.30– 13.30 soovi korral on ruumi paralleelsete gruppide jaoks, kui soovitakse mõnda teemat lähemalt arutada

13.30 - 14.30 lõuna

14.30 - 15.30 kokkuvõte, lõpetamine, viimane suplus

 

Lisaks pakutud töötuba "Partnerlus- või domineerimisparadigma peres - mida laps sellest õpib?"  jääb ära kuna Merike Kahju ei ole sel ajal Eestis.


Transport. Tartust, Otepäält ja Antslast sõidavad bussid Pangodisse. Mujalt tulles on vaja ümber istuda.

Ööbimine. Koolimajja mahub mugavalt ööbima umbes 10 inimest. Ülejäänutel on võimalus telkida. Telgid, magamiskotid, madratsid, sääsetõrjevahendid ja muu vajalik endal kaasa.

Kuna koht asub järve kaldal, on võimalus ujuda. Saunavõimalus on ka.

Püstkojas on võimalik grillida. Ootame teateid tublidest meestest, kes soovivad koos lastega grillida.

Toit valmib lõkkel naiskodukaitsjate Aira Suvi ja Kairi Part abiga. Mõtlesime, et laupäeva ning pühapäeva lõunaks võiks olla soe söök, laupäeva õhtul põhiliselt grillimine ja pühapäeva hommikul midagi kerget.  Palume igaühel oma tass, kauss ja lusikas-kahvel kaasa võtta, siis ei teki ühekordsete nõude näol prügi juurde.

Lastel on võimalik joonistada, raamatuid vaadata, pallimänge mängida.

Osalustasu on kahe päeva eest 200 – 1000 krooni täiskasvanu kohta, vastavalt  võimalusele. Osalustasu sisaldab seekord ka toidukulusid. Alternatiivsed  tasumisvõimalused on samuti võimalik kokku leppida. Kui kellelgi on võimalik kaasa võtta oma aia saaduseid või koduseid hoidiseid või näiteks kooki küpsetada, siis andke registreerumisel sellest teada. Võimalik on osaleda köögitoimkonnas või laste aega  sisustada või vastavalt annetele midagi muud teha.

Registreerumisel andke teada:
*mitmekesi ja kust tulete
*kas osalete ühel või kahel päeval
*kas ööbite telgis või koolimajas
*millistes vestlusringides ja töötubades soovite osaleda
*kui soovite ise korraldada mõne vestlusringi või töötoa paralleelselt teistega
*kui tulete autoga ja saate kedagi veel auto peale võtta
*kui vajate alternatiivset tasuvõimalust
*kui saate aiasaadusi või muud söödavat kaasa võtta
*kui soovite grillimise enda peale võtta
*toitumiseelistused – kas taime- ja lihatoidud peaks eraldi olema?

Kohtumiseni suvepäevadel